Nieuws

 • 26
  jun
  2023

  Interview Tjalling van der Goot: 'Vrijheid is het hoogste goed'

  Onze kantoorgenoot Tjalling van der Goot is als 'markante Noorderling' geïnterviewd voor de website Inspireerdewereld.nl. De website is een initiatief van afvalverwerkingsbedrijf Omrin. Van der Goot past in een lijst van geïnterviewden waarin onder meer Epke Zonderland, Andries Noppert, Rintje Ritsma en Jaques d'Ancona zijn bevraagd naar hun inspiratie voor een betere wereld.

   

  Lees hier het gehele artikel.

   

  Een paar citaten.

   

  "Bevlogenheid. Dat is wat ons hier op het kantoor typeert. We zijn stuk voor stuk bevlogen advocaten, zoals Hans en Wim oorspronkelijk dit kantoor ook hebben opgezet. Dat is ons DNA; bevlogenheid met een sociaal gezicht. Om altijd het belang van de cliënt zo goed mogelijk te dienen. Dat staat voorop."

   

  De advocaat spreeekt over zijn sterke rechtvaardigingsgevoel en over de politieke druk in strafzaken. "De nuance is tegenwoordig nog wel eens zoek. Dat baart mij wel zorgen."

   

  "De grootste inspiratie haal ik uit de tegenwind. Hoe groter de tegenwind, hoe gemotiveerder ik ben om daar tegenin te gaan. Wij zeggen hier op kantoor ook wel: ‘het is de tegenwind, die de vlieger doet stijgen!’"

   

  "Een strafrechtadvocaat kan alleen zijn werk goed uitoefenen als hij of zij een rechte rug heeft en principieel is. En een rechte rug vergt ook dat je niet bezwijkt onder de druk van heel veel media om maar weer aan te schuiven bij praatprogramma’s of te reageren op alle vragen. Hangende een zaak zitten wij in beginsel niet in praatprogramma’s. Ieder heeft zijn eigen stijl en kiest zijn eigen principes, dus ik veroordeel het ook niet, maar mijn principe is duidelijk:  pas op de zitting over de zaak praten. Ik wil voorafgaand niet bijdragen aan discussies in de media."

   

  "Glamour past niet, graaier past niet. Het is gewoon keihard werken, voor een goede zaak met een sociaal gezicht. Dat deden we bij dit kantoor, en dat willen we zo blijven doen."

   

   

@TjallingvdGoot "Voormalig verpleegkundige Wilhelmina Ziekenhuis Assen ontkent" https://t.co/jcsR1xAGB4