Nieuws

 • 10
  sep
  2022

  Oeuvre Award voor Hans en Wim Anker

  Afgelopen 8 september is de Oeuvre Award van de Gouden Zandlopers 2022 uitgereikt aan Hans en Wim Anker. De jury heeft onze voormalige kantoorgenoten en de naamgevers van het kantoor beloond voor hun bijzondere bijdrage aan het juridische vak.

   

  Klik hier voor een nieuwsbericht over deze prijs.

   

  De Oeuvre Award van de Sdu Gouden Zandlopers is bestemd voor een doorgewinterde, veelzijdige jurist met minstens twintig jaar ervaring. De winnaar heeft een actieve bedrage geleverd aan de ontwikkeling van het vak en hier een relevante visie op.

  De broers startten in 1991 hun eigen kantoor onder de naam Anker & Anker: een principieel kantoor met een sociaal gezicht, waarbij het tweetal iedereen bijstond – ook verdachten die eerder door andere advocaten werden afgewezen. Een groot deel van de zaken waren pro deo. In de loop van de tijd is het kantoor uitgebreid met andere gespecialiseerde advocaten.

   

  Onder de vele die het kantoor behandelde, zaten ook complexe, gevoelige en bekende zaken. Denk aan de zaak van Ferdi E. – de moordenaar van Ahold-topman Gerrit Jan Heijn -, of van Martha U. – de engel des doods – en van Robert M., die verdacht werd van seksueel misbruik van vele zeer jonge kinderen. Vooral bij de laatste zaak ontving het kantoor veel bedreigingen.

   

  Sinds januari 2022 zijn de gebroeders Anker gepensioneerd. Onder leiding van Tjalling van der Goot blijft het kantoor werken volgens dezelfde principes. Het kantoor telt thans zes advocaten. Het kantoor staat alleen verdachten bij, geen slachtoffers.

   

  Hans en Wim Anker zijn als adviseur nog steeds bij het advocatenkantoor betrokken. Ze blijven zich ook inzetten voor de advocatuur, onder meer door het geven van lezingen. Daarin proberen ze de advocatuur op een goede manier aan de samenleving te presenteren. Dat deden ze de afgelopen veertig jaar door zo’n vijfduizend lezingen en theatervoorstellingen te geven, en ook nu komen de aanvragen nog in groten getale binnen.

   

  Alle (oud) medewerkers van Anker & Anker Strafrechtadvocaten zijn trots op de waardering die hun voormalige collega’s via deze Oeuvre Award hebben gekregen en feliciteren beide mannen hiermee van harte.

@TjallingvdGoot "Stilzitten door OM: rechter verklaart het Openbaar Ministerie niet-ontvankelijk" https://t.co/GJJkKhrgjC