Nieuws

 • 26
  apr
  2022

  Gebroeders Anker veilen inboedel werkkamers voor het goede doel op 13 mei

  Wim en Hans Anker namen begin dit jaar afscheid van hun baan als strafrechtadvocaat. Wat nu volgt is het afscheid van de dierbare voorwerpen die ze in meer dan veertig jaar hebben verzameld. Op 13 mei worden deze spullen geveild in de Blokhuispoort. De opbrengst gaat naar twee goede doelen: Stichting Dierenopvang de Wissel in Leeuwarden en Stichting Dierenweide in Akkrum.

   

  Het kantoor van Anker & Anker zit aan de Ossekop, schuin tegenover de Blokhuispoort in Leeuwarden. Toen dat gebouw nog in gebruik was als Huis van Bewaring, maakten Wim en Hans regelmatig de oversteek naar hun cliënten die er zaten opgesloten. ‘Duizenden van onze voetstappen liggen er.’ Daarom was de locatie voor de veiling snel gekozen. ‘Drink- en Eetlokaal Proefverlof’, in de zuidelijke vleugel van het monument, dient als veilinghuis.

   

  Op 1 januari hielden de Ankers op als advocaat en begonnen ze met het opruimen van hun kantoor. Dat bleek geen gemakkelijke opgave. De broers hebben – anders dan hun kantoorgenoten - altijd zonder computer gewerkt, dus de kasten zaten vol met papieren dossiers. Maar ook zijn er veel persoonlijke souvenirs, zoals schilderijen en schoolplaten. Opgezette dieren, die ze ooit cadeau hebben kregen. Meubels, die een advocatenleven lang mee zijn gegaan. Tijdens hun veertig jaar durende carrière hebben Wim en Hans veel verzameld. Zoveel, dat niet alles mee naar huis kan. Wim: ‘Ik moet afscheid nemen van voorwerpen waar ik een sterke band mee heb. En overal hoort een verhaal bij.’ Er worden tussen de vijftig en honderd voorwerpen geveild.

   

  Hotze Bouma, eigenaar van Proefverlof, stelde onmiddellijk zijn ruimte beschikbaar. ‘In 2013 waren de Ankers hier ook al eens veilingmeester, toen voor Serious Request. Dat werd een geweldig evenement. Ik hoop ook nu weer op grote belangstelling.’

   

  De toegang voor de veiling is gratis omdat de gebroeders Anker de drempel laag willen houden, net zoals ze altijd deden in hun advocatenpraktijk. Hun kantoor zet de traditie voort en blijft zich inzetten voor ook de mensen met een smalle beurs. De opbrengst van de veiling gaat naar een goed doel. Wim kiest voor Dierenopvang de Wissel in Leeuwarden, Hans voor de oprichting van een Dierenweide in Akkrum.

   

  Veiling Anker en Anker

   

  Waar? Drink- en Eetlokaal Proefverlof, Blokhuispoort, Leeuwarden

  Wanneer? vrijdag 13 mei om 16.00 uur (inloop vanaf 15.30 uur)

@TjallingvdGoot Laatste kans! Cursus Schier op 19 mei #AnkerenAnkerOpleidingen Voor de late beslissers! De laatste kans om aan te melden voor de cursus Straf(proces)recht op Schiermonnikoog op donderdag 19 mei a.s. 4 PO-punten. https://t.co/haYQtqb1mo https://t.co/QnzsTvEzOF