Tjalling van der Goot

Tjalling van der Goot

Studeerde in Groningen. Vanaf 1994 als advocaat werkzaam. Vanaf 1999 verbonden aan Anker & Anker Strafrechtadvocaten, vanaf 2006 lid van de maatschap en sinds 1 januari 2022 eigenaar van het kantoor.

 

Behandelt allerlei soorten strafzaken, met speciale aandacht voor geweldszaken (waaronder levensdelicten),

opiumdelicten (m.n. hennepkwekerijen), zedenzaken en economische strafzaken. Staat ook op de lijst van gespecialiserde advocaten om politieambtenaren bij te staan in een feiten- of opsporingsonderzoek.

 

Lid van de Nederlandse Vereniging van Strafrechtadvocaten (NVSA). Schrijft voor diverse handboeken op het gebied van strafrecht en strafvordering.

 

Zet zich in voor gebruik van Friese taal in het rechtsverkeer. Is lid van de Raad van Toezicht van de Afûk. Geeft lezingen over het werk van advocaat in strafzaken. Is samen met kantoorgenoot Jan Boksem docent bij de cursussen strafrecht voor advocaten van Anker & Anker Opleidingen. Begin 2016 door vakgenoten genomineerd voor 'Meest gewaardeerde advocaat'; in 2018 door advocaten verkozen tot 'Parel van de Balie'.

 

Voetballiefhebber. Zeiler.

 

Is buiten kantoor actief in diverse functies in onder meer de balie van advocaten en de zeilsport.

 

Spreekt Fries.

 

Publiceert regelmatig in tijdschriften, handboeken en dagbladen.

Klik hier voor een lijst met publicaties

 

Klik hier voor de door de Nederlandse Orde van Advocaten verplicht gestelde bekendmaking van de registratie van rechtsgebieden.

 

Mail: vandergoot@ankerenanker.nl

 

Contact opnemen

Contactformulier Tjalling van der Goot

@TjallingvdGoot "Voormalig verpleegkundige Wilhelmina Ziekenhuis Assen ontkent" https://t.co/jcsR1xAGB4